13.10.2014 13:30

Foto van de Week: Klaas Jan vs. Robin

Klaas Jan Huntelaar (l.) probeert Robin van Persie (m.) te feliciteren met zijn treffer tijdens de kwalificatiewedstrijd Nederland - Kazachstan. Voetbal.com Foto van de Week. (10-10-2014)
Klaas Jan Huntelaar (l.) probeert Robin van Persie (m.) te feliciteren met zijn treffer tijdens de kwalificatiewedstrijd Nederland - Kazachstan. Voetbal.com Foto van de Week. (10-10-2014)

Afgelopen vrijdag won het Nederlands elftal moeizaam van Kazachstan (3-1). Achteraf ging het echter amper over de matige wedstrijd. De tweestrijd tussen Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar werd uitgebreid uitgemeten.

Het moment

Het was de 57e minuut van de wedstrijd. Oranje stond met 1-0 achter en Huntelaar stond net één minuut koud in het veld. Van Persie kreeg een aardige mogelijkheid, maar moet schieten vanuit een moeilijke hoek. Huntelaar is meegelopen en staat he-le-maal vrij voor het doel. Van Persie besluit voor eigen succes te gaan en mist. Huntelaar wijst vervolgens zijn aanvoerder op het feit dat hij de bal had moeten afleggen. Van Persie is daar niet blij mee en reageert met een – vervelend – gebaartje.

Gevolgen

De mispeer van Van Persie bleef uiteindelijk zonder grote gevolgen. Vier minuten later scoorde Huntelaar alsnog de gelijkmaker. Oranje liep vervolgens uit naar een 3-1 overwinning. De derde treffer werd vanaf de strafschopstip gemaakt door Van Persie. Op de foto probeert Huntelaar zijn aanvoerder te feliciteren met zijn treffer, maar de aanvaller van Manchester United heeft geen oog voor de Achterhoeker. Opmerkelijk? Nee, eigenlijk niet…

WK 2014

Waarom is dat niet opmerkelijk? Omdat Van Persie afgelopen zomer ook al zijn 'momentje' had. Tijdens het afgelopen WK was Van Persie aanvoerder van Oranje. De teamspirit was hoog bij Oranje. De 23 mannen gingen dan ook altijd gezamenlijk het veld op. Daar kwam tijdens de halve finale tegen Argentinië verandering in. Arjen Robben – misschien wel de beste speler van het WK – was telkens iets aan de late kant. Van Persie had voorafgaand aan de halve finale weinig zin om op Robben te wachten en besloot alvast richting het veld te lopen. Hij liet daarmee 21 spelers achter, die niet begrepen waarom Van Persie niet bleef wachten. Waarschijnlijk zat het Van Persie niet helemaal lekker dat Robben schitterde, terwijl hij kritiek kreeg wegens zijn povere prestaties.

Reputatie

Langzamerhand begint Van Persie dus een reputatie te krijgen. Het Nederlandse volk lijkt klaar te zijn met het ego van de Rotterdammer en kiest massaal de kant van Huntelaar. Van Persie heeft inmiddels 48 doelpunten in het shirt van Oranje gemaakt, maar is tijdens eindtoernooien telkens relatief onzichtbaar. Elk toernooi is er opnieuw een discussie wie er in de spits moet beginnen. Van Persie? Huntelaar? Vooralsnog is Van Persie erin geslaagd de concurrentiestrijd te winnen, maar de aanvoerder van Oranje begint zich langzamerhand onmogelijk te maken. Zelfs de analisten Bert van Marwijk (voormalig bondscoach) en Mark van Bommel (voormalig international) waren het erover eens. Klaas Jan vs. Robin 2.0 moet in de kleedkamer uitgevochten worden, want de heren hebben immers een voorbeeldfunctie. Van Persie heeft de afgelopen dagen veel kritiek gekregen. Van Persie zal ongetwijfeld het volk en de critici de mond willen snoeren door met zijn voeten te spreken. To be continued… 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner