12.10.2014 22:44

Spanje herstelt zich in Luxemburg

Spanje heeft zich zondagavond in het EK-kwalificatietoernooi redelijk hersteld van de blamerende nederlaag tegen Slowakije (2-1). De titelverdediger liet zich in en tegen Luxemburg niet verrassen: 0-4. In zijn zevende interland voor Spanje kwam Diego Costa, de topschutter van Chelsea, ook eindelijk tot scoren voor Spanje.

Doelman Iker Casillas moest na zijn zwakke optreden donderdag in Slowakije zijn basisplaats afstaan aan David De Gea. De goalie van Manchester United kwam in Luxemburg nauwelijks in de problemen. Dankzij treffers van David Silva en Alcácer leidde Spanje bij de rust met 2-0. Na de pauze verloste Costa zich met een trefzekere knal van dichtbij van de kwellende nul waarna invaller Juan Bernat de eindstand op 0-4 bepaalde.

Het verrassende Slowakije won zondagavond ook de derde groepswedstrijd. De koploper in poule C versloeg Wit-Rusland voor eigen publiek met 3-1, na een ruststand van 0-0. Marek Hamsik (twee) en Stanislav Sestak maakten de doelpunten voor de Slowaken.

Oekraïne behaalde eveneens de tweede zege binnen drie dagen. De ploeg van bondscoach Mikhail Fomenko versloeg Macedonië in Lviv met 1-0. Het doelpunt kwam vlak voor de rust op naam van Sergi Sidortsjoek. Kort na de pauze miste Andri Jarmolenko een strafschop namens de thuisploeg, die afgelopen donderdag met 2-0 won van Wit-Rusland.