15.10.2014 21:20

UEFA beschuldigt Servië én Albanië

Servië en Albanië hangt een straf boven het hoofd. Het EK-kwalificatieduel van dinsdag tussen beide landen ontspoorde toen een drone met een Albanese vlag het stadion binnenkwam. De UEFA acht beide landen schuldig.

Servië wordt verantwoordelijk gehouden voor het gooien van vuurwerk, een veldinvasie van supporters, onvoldoende organisatie en het gebruik van een laserpen. Albanië moet vrezen voor een straf, omdat het land weigerde verder te spelen. De UEFA speelt het land ook de verantwoordelijkheid voor de getoonde vlag toe. 23 oktober vindt er een hoorzitting plaats.

Het duel ontspoorde dinsdag volledig. Servische fans waren woedend, nadat de Albanese vlag het stadion inkwam. Dat gebeurde aan het eind van de eerste helft. Tussen Servië en Albanië heerst veel spanning, omdat de Serviërs eind jaren negentig in oorlog was met Kosovo. In dat land wonen veel Albanezen. Kosovo wordt echter niet als land erkend door Servië.

Ook op het veld ontstond erg veel onrust. Het duel werd uiteindelijk gestaakt nadat woedende Servische fans het veld betraden. Zij zagen de actie vooral als provocatie. Bij de wedstrijd waren overigens geen supporters uit Albanië aanwezig.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner