16.10.2014 09:47

Assistent Advocaat vreest consequenties

Dinsdagavond liep het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië volledig uit de hand. Bert van Lingen, assistent van Dick Advocaat bij Servië, had nog nooit zo'n complete chaos meegemaakt.

Nadat een drone met een Albanese vlag het stadion binnenvloog brak de hel los. "Er kwamen verschrikkelijk veel mensen over de hekken. Op de tribune was voldoende testosteron beschikbaar", vertelt Van Lingen aan De Telegraaf. Na een half uur dacht Van Lingen dat de wedstrijd hervat zou worden. "We hadden gehoord dat we weer zouden beginnen, maar toen bleek dat de Albanezen niet uit de kleedkamer wensten te komen. Die waren bang of misschien opgelegd bang."

"Ik wil er inhoudelijk geen waarde-oordeel over geven, want ik ken de achtergronden onvoldoende", vervolgt Van Lingen zijn verhaal. "Maar als voetbalman kan ik zeggen: ’het was een rotavond’", aldus Van Lingen, die hoopt dat de consequenties meevallen. "Er zit net een nieuw bestuur, dat alles opnieuw wil opbouwen. Daarvoor hebben ze ook Dick Advocaat gehaald. Ik heb zo’n medelijden met de mensen van de bond. Die hadden allemaal zulke goede bedoelingen en dan krijg je dit. Het is nu wachten op de consequenties die dit gaat hebben. En die kunnen heel vervelend zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner