21.10.2014 22:48

Bayern München met gemak langs AS Roma

Bayern München heeft zich dinsdagavond als serieuze kandidaat gemeld om de Champions League te winnen. De regerend landskampioen van Duitsland versloeg in Italië AS Roma met liefst 7-1. Arjen Robben had een groot aandeel in de zege. De Oranje-international was twee keer trefzeker en gaf bovendien nog een assist.

Roma had al snel door dat er weinig viel te halen tegen de Duitsers. De Italianen doen in de competitie vooralsnog weinig onder voor koploper Juventus, maar Bayern bleek dinsdag een tegenstander van een heel ander kaliber. Bij rust was de stand al 5-0 in het voordeel van de bezoekers.

Acht minuten hadden Robben en consorten nodig om de score te openen en het was de Nederlander zelf die de 1-0 voor zijn rekening nam. Op de voor hem karakteristieke manier kapte Robben naar binnen en plaatste de bal buiten bereik van doelman Morgan De Sanctis in de verre hoek. Mario Götze tekende een kwartier later voor de 2-0, waarna Bayern pas echt op stoom kwam. Binnen dertien minuten vergrootten Robert Lewandowski, Robben en Thomas Müller (strafschop) de marge naar vijf.

Eretreffer

Bayern nam na rust wat gas terug en dat leverde zowaar een eretreffer voor Roma op. Met een fraaie kopbal zette Gervinho de 1-5 op het scorebord. Roma leek de schade nog te beperken, maar de thuisploeg had de pech dat de invallers bij Bayern zich nog wilden laten gelden.

Met Franck Ribéry voor Lewandowski en Xherdan Shaqiri voor Götze ging de ploeg van trainer Pep Guardiola weer op zoek naar doelpunten en die kwamen er. Robben bediende in de 78e minuut Ribéry voor de 1-6. Even later reageerde Shaqiri attent en bepaalde de eindstand op 1-7.

Door de riante zege is Bayern zo goed als zeker van de tweede ronde. De Duitsers hebben na drie duels negen punten en gaan fier aan kop. Roma volgt met vier punten uit drie wedstrijden nog wel op de tweede plaats. Dat komt onder meer doordat Manchester City eerder op dinsdag een 2-0-voorsprong weggaf tegen CSKA (2-2). City heeft daardoor twee uit drie, CSKA één uit drie.