22.10.2014 09:16

Luis Enrique: "Spelers zijn geen robots"

FC Barcelona speelde dinsdagavond dominant tegen Ajax in de Champions League. Trainer Luis Enrique zag zijn team slechts tien minuutjes verslappen tegen de Amsterdammers. "We speelden de eerste helft erg goed, maar in de tweede helft was er een korte inzinking. Dat is logisch, want de spelers zijn geen robots en 90 minuten lang op dat hoge niveau spelen is onmogelijk'', zei de coach na de 3-1-overwinning.

Enrique durfde in de tweede helft bij een voorsprong van 2-0 ook zijn sterspelers Lionel Messi en Neymar te wisselen. "Dat was mijn beslissing en van tevoren bedacht. Als het wedstrijdverloop het toe zou laten, zou ik ze eruit halen'', aldus Enrique, die het aanvalsduo graag topfris heeft voor de kraker tegen Real Madrid komend weekeinde.