22.10.2014 22:35

Dortmund zet Galatasaray simpel opzij

Borussia Dortmund kan de knock-outfase van de Champions League nu al bijna niet meer ontgaan. De Duitse topclub won woensdagavond ook haar derde groepsduel door met 4-0 te winnen in Istanbul van Galatasaray.

De Duitsers, die in de eigen competitie zo tegenvallend presteren, kwamen al gauw op voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang rondde een subliemte voorzet van Marco Reus van dichtbij simpel af. Niet veel later maakte de spits ook de 0-2. De Gabonees mocht nu van vijf meter afstand een voorzet van Łukasz Piszczek onbedreigd binnenschieten. Het was pas de tweede kans voor de ploeg van trainer Jürgen Klopp.

De bezoekers gingen hierna niet achteruit lopen, maar creëerden zelfs nog een paar goede kansen. Aubameyang had zelfs een echte hattrick op zijn naam kunnen zetten, maar de aanvaller gleed de bal van dichtbij hard op de paal. Galatasaray kwam er af en toe uit via Burak Yilmaz, maar vooral Neven Subotic voorkwam dat de spits gevaarlijk werd. Vlak voor rust bezorgde Marco Reus Dortmund zelfs een nog ruimere voorsprong. De aanvaller schoot van ver hard over doelman Fernando Muslera heen en maakte zijn eerste Champions League-doelpunt na een lange tijd van blessureleed.

In de tweede helft was er weinig spektakel meer. Galatasaray probeerde het wel, maar was niet bij machte om het de defensie van Dortmund moeilijk te maken. Ook Wesley Sneijder kon zijn stempel niet drukken. De middenvelder stal afgelopen weekend nog de show tegen Fenerbahçe door tweemaal in de slotfase te scoren, maar kon tegen Borussia Dortmund geen potten breken. Dortmund kwam er nog een enkele keer uit via onder meer Kagawa en Reus, maar hun pogingen troffen geen doel. Invaller Adrián Ramos bepaalde de eindstand op 0-4. Hij rondde koelbloedig af na prima voorbereidend werk van een andere invaller, İlkay Gündoğan.

De Duitsers staan door de overwinning fier aan de leiding met negen punten uit drie duels. Galatasaray blijft op een punt staan samen met RSC Anderlecht, dat in de slotfase verloor van Arsenal. De Londenaren hebben nu zes punten.

Door: Rijcko Treep 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner