22.10.2014 23:12

Atlético en Olympiakos nemen afstand

Atlético Madrid en Olympiakos Piraeus hebben woensdagavond in groep A van de Champions League afstand genomen van de concurrentie. De Madrileense ploeg versloeg op eigen veld Malmö FF met 5-0, na 0-0 bij de rust. De Grieken rekenden voor eigen publiek af met Juventus (1-0). Daardoor staat zowel Atlético als Olympiakos op zes punten, gevolgd door Juventus en Malmö (beide drie punten).

Atlético Madrid kreeg in de eerste helft al een aantal prima kansen, maar onder meer de lat voorkwam de openingstreffer. Kort na de rust kwam Koke alsnog tot scoren met een bekeken schot in de verre hoek, na een fraaie pass van Arda Turan (1-0). Daarna voerden Mario Mandžukić (foto), Antoine Griezmann, Diego Godin en Alessio Cerci de score verder op.

Olympiakos kwam tegen Juventus in de 35e minuut op voorsprong na een schitterende counter, die door Pajtim Kasami beheerst werd afgerond (1-0). Ibrahim Afellay begon op de bank, maar mocht in de 69e minuut invallen bij de Griekse ploeg. Vooral dankzij de ijzersterke doelman Roberto hield de thuisclub tegen het aandringende Juventus stand.