24.10.2014 14:14

Update: Albanië in beroep tegen straf

De UEFA heeft vrijdag uitspraak gedaan over het drone-incident tijdens Servië - Albanië. De twee rivalen troffen elkaar in een EK-kwalificatieduel, maar deze liep volledig uit de hand nadat een drone met een Albanese vlag het stadion in Belgrado binnen kwam. Servië wordt het meest gestraft.

Servië krijgt een reglementaire 3-0 zege toegewezen, maar schiet daar niets mee op. De UEFA trekt namelijk drie punten af bij het Balkanland. Daarnaast speelt de ploeg van bondscoach Dick Advocaat de eerste twee thuiswedstrijden zonder publiek. Albanië komt er beter vanaf. Het land krijgt een boete en een reglementaire nederlaag.

Het treffen ontaarde vorige week in een massale vechtpartij. Servische spelers pakten de Albanese vlag uit de lucht en dat zorgde voor woede bij de spelers van de tegenstander. In en op het veld liep het volledig uit de hand. Scheidsrechter Martin Atkinson kon niet anders dan de wedstrijd stilleggen. Albanië weigerde vervolgens de wedstrijd verder te spelen. 

De UEFA houdt Albanië daarvoor verantwoordelijk. De Europese voetbalbond legt Servië een slechte wedstrijdorganisatie ten laste. Dankzij de straf wordt het voor Advocaat een hele opgave om het EK 2016 te bereiken. In een poule met onder andere Portugal en Denemarken is het eindtoernooi ver weg. De Serven pakten pas een punt.

Update 14:14:15 24 oktober 2014: Albanië in beroep tegen straf

De Albanese voetbalbond gaat niet akkoord met de door de UEFA opgelegde straf. Albanië kreeg naar aanleiding van het 'drone-incident' tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië een boete en een reglementaire 3-0 nederlaag aan de broek. De Albanezen zijn het niet eens met de strafmaat en vechten het aan. Mogelijk gaat Servië ook nog in beroep tegen de straf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner