24.10.2014 16:58

Érik Lamela: "Ik wilde gewoon scoren"

Het mooiste doelpunt dat donderdagavond werd gescoord kwam ongetwijfeld van de voet van Érik Lamela. De speler van Tottenham Hotspur scoorde tegen Asteras Tripoli met een rabona buiten het strafschopgebied.

Op de vraag van The Guardian of het zijn mooiste doelpunt in zijn carrière is, antwoordt hij bevestigend. "Ja, dat denk ik wel. Ik heb eerder zo gescoord, toen ik bij de junioren van River Plate speelde. Het gebeurt in een flits."

"Ik had er niet over nagedacht om het zo te doen. Ik wilde gewoon scoren en dit was de meest effectieve en comfortabele manier om dat te bewerkstelligen. Het is iets wat ik mij altijd zal herinneren, want het is een ander doelpunt dan de alle andere die ik heb gescoord."

Tottenham Hotspur won het duel met Asteras Tripoli met 5-1. Lamela scoorde twee keer, Harry Kane driemaal. De spits doet ook zijn zegje over Lamela’s doelpunt. "Hij laat ongelooflijk veel techniek zien met dat doelpunt. Ik ben blij voor hem, want zijn beide doelpunten waren zeer, zeer knap afgemaakt. Ik zal het waarschijnlijk nooit op die wijze proberen – dat zal ik aan hem overlaten. Net zoals ik keepen aan Hugo (Lloris, red.) en Michel (Vorm, red.) overlaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner