04.11.2014 14:01

Van Rhijn: "Kunnen de borst natmaken"

Woensdagavond neemt Ajax het in eigen huis op tegen FC Barcelona. Vorig seizoen haalde Ajax in eigen huis een goed resultaat (2-1), maar de wedstrijd van twee weken geleden (1-3) zit nog vers in het geheugen.

"Je zag dat we in de eerste helft ondermaats speelden", blikt Ricardo van Rhijn tijdens het gebruikelijke persmomentje terug op de wedstrijd in Barcelona. "In de tweede helft kun je dat herstellen. Je scoort een goal en dat doet toch iets met het vertrouwen. Je moet zorgen dat je de gedachtes van het onder de indruk zijn wegneemt bij de jonge jongens."

Ondanks de nederlaag in Barcelona heeft de verdediger vertrouwen in een goed resultaat. "Vorig jaar waren ze ook goed, maar toen konden we ook een resultaat neerzetten in Amsterdam", vervolgt Van Rhijn. "Iedereen heeft de wedstrijd in Barcelona in het hoofd, ook de eerste helft. Ik ben van mening dat we dat niet meer gaan laten zien, ook niet met de steun van het publiek erachter. We moeten goed uit de startblokken komen en ik ben ervan overtuigd dat we dat gaan doen."

Van Rhijn weet dat Barcelona naar Amsterdam komt om wat recht te zetten. De laatste twee wedstrijden werden namelijk verloren door de Catalanen. "Zoals bij elke topclub zijn de verwachtingen hartstikke groot. Dat hebben wij ook bij Ajax in Nederland. FC Barcelona heeft nu twee keer achter elkaar verloren en dat zullen zij natuurlijk goed willen maken. Voor zichzelf, maar ook voor de achterban. Wat dat betreft kunnen wij onze borst natmaken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner