04.11.2014 20:35

Leverkusen zet grote stap naar knock-outfase

Leverkusen heeft dinsdagavond in Rusland een grote stap gezet naar de knock-outfase van de Champions League. De Duitse ploeg verraste Zenit Sint-Petersburg op eigen veld met 1-2. Beide treffers van de bezoekers vielen na ruim een uur en kwamen op naam van de Zuid-Koreaan Son Heung-Min.

Zenit had de nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te wijten. De Russische koploper liet vooral in de eerste helft nogal wat kansen onbenut. Aleksandr Kerzjakov stuitte twee keer op doelman Bernd Leno en Hulk schoot uit een vrije trap op de paal.

Na de pauze sloeg Leverkusen hard toe. Eerst scoorde Son Heung-Min schitterend uit een ingestudeerde vrije trap, vijf minuten later rondde hij een vloeiende aanval koelbloedig af (0-2). De tegentreffer van invaller Salomon Rondon kwam in de 89e minuut voor de thuisploeg te laat om ook nog de gelijkmaker te kunnen afdwingen.

In groep C, met dinsdagavond ook nog Benfica - AS Monaco, leidt Leverkusen met 9 punten. Zenit bleef op 4 punten staan.