04.11.2014 22:49

Benfica boekt eerste Champions League-zege

In groep C van de Champions League heeft Benfica dinsdagavond de eerste zege geboekt. De Portugese ploeg versloeg op eigen veld AS Monaco met 1-0. Anderson Talisca, het grote Braziliaanse talent, maakte in de slotfase het bevrijdende doelpunt.

Eerder op de avond zette Leverkusen in Rusland een grote stap naar de knock-outfase. De Duitse ploeg verraste Zenit Sint-Petersburg op eigen veld met 1-2. Beide treffers van de bezoekers vielen na ruim een uur en kwamen op naam van de Zuid-Koreaan Son Heung-Min.

Eerst scoorde hij schitterend uit een ingestudeerde vrije trap, vijf minuten later rondde de Aziaat een vloeiende aanval koelbloedig af (0-2). De tegentreffer van invaller Salomon Rondon kwam in de 89e minuut voor de thuisploeg te laat om ook nog de gelijkmaker te kunnen afdwingen.

In groep C leidt Leverkusen met 9 punten, gevolgd door Monaco met 5 punten. Zenit en Benfica staan op 4 punten.