04.11.2014 22:50

Juventus ontsnapt tegen Olympiakos

Juventus heeft de dreiging van een voortijdig afscheid van de Champions League weten af te wenden. De Italiaanse kampioen won dinsdagavond voor eigen publiek met 3-2 van Olympiakos Piraeus.

Het was een benauwde zege. De Grieken, met een nadrukkelijk aanwezige Ibrahim Afellay, leidden na een uur met 2-1 door goals van Alberto Botia en de Congolees Delvin Ndinga (prachtige kopbal).

Andrea Pirlo had na twintig minuten als eerste succes. Hij etaleerde in zijn 100e wedstrijd op dit niveau zijn specialiteit: de vrije trap. De routinier stuurde de bal over de muur in de kruising. Het was overigens pas zijn eerste CL-doelpunt niet in dienst van AC Milan.

Onheil

Na de verrassende en knappe reactie van Olympiakos had Juve geluk nodig om onheil te voorkomen. Dat kwam halverwege de tweede helft. Eerst kopte Fernando Llorente tegen de paal en caramboleerde de bal via het been van keeper Robert Gago alsnog over de doellijn, vlak daarna knalde ook de Franse geweldenaar Paul Pogba raak.

Vlak voor tijd miste Arturo Vidal echter een strafschop. Dat kan een dure zijn als het onderling resultaat straks zou gaan tellen. Juventus verloor in Athene met 1-0.

Atlético Madrid bleef koploper in groep A door in Zweden Malmö FF met 2-0 te verslaan. Koke, met artistiek hakje in de lucht, en Rául Garcia waren trefzeker. De Spanjaarden hebben nu negen punten. Juventus en Olympiakos elk zes.