06.11.2014 22:53

Feyenoord houdt overwintering in eigen hand

In een spannende, maar vooral boeiende wedstrijd heeft Feyenoord donderdagavond een belangrijke zege geboekt in de Europa League. Twee doelpunten in de eerste helft waren genoeg voor de winst op HNK Rijeka: 2-0.

De thuisploeg opende sterk in De Kuip. Met veel balbezit en diepgang werd HNK Rijeka teruggedrongen en dit resulteerde al na acht minuten in de 1-0. Colin Kâzım-Richards legde met het hoofd een lange bal breed op Karim El Ahmadi, die ongehinderd de zestien in kon dribbelen en beheerst afrondde. De Rotterdammers bleven echter doorgaan en na twintig minuten verdubbelde het de score. Lex Immers sprong als eerste bij een corner en kwam ook het hoogste. Met de achterkant van zijn hoofd kopte de nummer tien van Feyenoord de 2-0 binnen. De Nederlanders bleven de betere partij, maar veel verder dan een kans voor Kazim, die een strakke voorzet van Miquel Nelom bijna binnen gleed, kwam Feyenoord niet.

Ook in het tweede bedrijf leek Feyenoord de betere ploeg, maar de beste kans was voor HNK na een uur spelen. Op goed geluk werd een afgeslagen bal de zestien in gewerkt en Andrej Kramarić stond verraderlijk vrij bij de tweede paal. Kenneth Vermeer bleef echter op de been, hield de bal tegen en werd door Luke Wilkshire geholpen toen Vermeer de rebound aan zich voorbij moest laten gaan. Het was te zien aan Feyenoord dat de drie punten heilig waren in Rotterdam en de ploeg duwde de aanvallende intenties steeds verder weg. HNK rook bloed, maar was niet bij machte om de verdedigende linie van Feyenoord op de knieën te krijgen.

Door de overwinning kan Feyenoord met een positief gevoel het Europese avontuur voortzetten. De ploeg heeft nu de touwtjes in handen als het gaat om de tweede plek in de groep. Sevilla lijkt groepswinnaar te worden, maar als Feyenoord wint van Sevilla (27-11-2014) of Standard Luik (11-12-2014) is een plek in de knock-outfase een feit voor de ploeg van Fred Rutten.

Door: Jos Boesveld 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner