13.11.2014 09:10

Ron Vlaar moet vrezen voor duel met Letland

Bondscoach Guus Hiddink vreest zondag in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland niet te kunnen beschikken over Ron Vlaar. De verdediger van Aston Villa viel woensdag in de verloren oefeninterland tegen Mexico (2-3) na 23 minuten uit met een kuitblessure.

"Het ziet er niet goed uit'', zei Hiddink. "Ron heeft last van zijn kuit. Het gaat niet om dezelfde plek als de vorige keer, dat was totaal genezen.''

Vlaar stond woensdag voor het eerst sinds het WK weer in het Nederlands elftal. De betrouwbare verdediger miste de eerste vier interlands onder Hiddink door een andere kuitblessure.

De bondscoach denkt tegen Letland wel een beroep te kunnen doen op Robin van Persie, die tegen Mexico aan de kant bleef met hamstringklachten. Als de spits fit genoeg is, begint hij samen met Klaas-Jan Huntelaar in de aanval. Arjen Robben en Wesley Sneijder starten volgens Hiddink ook.

"We gaan Robin donderdag testen'', zei Hiddink. "Maar ik denk dat hij kan starten.'' Het lijkt erop dat Ibrahim Afellay het slachtoffer wordt van de de terugkeer van Van Persie.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner