14.11.2014 10:04

Veltman: "Kritiek Robben volledig terecht"

Giovani Dos Santos (l.) wordt aangespeeld en hij houdt keurig zijn lichaam tussen de bal en verdediger Joël Veltman (r.) in de oefeninterland Nederland - Mexico. (14-11-2014)
Giovani Dos Santos (l.) wordt aangespeeld en hij houdt keurig zijn lichaam tussen de bal en verdediger Joël Veltman (r.) in de oefeninterland Nederland - Mexico. (14-11-2014)

Oranje-aanjager Arjen Robben uitte na afloop van de oefeninterland tegen Mexico (2-3) verlies kritiek op het verdedigende falen van de ploeg. Eén van de verdedigers was Joël Veltman en hij begrijpt dat Robben harde woorden sprak.

"Ik begrijp heel goed dat Arjen kritisch naar de verdediging kijkt. Ik heb net als hij nog altijd de pest in", aldus Veltman, die de voorkeur kreeg boven Stefan de Vrij, in gesprek met AD Sport. "Er ging te veel fout. In de dekking en met passes door het midden of ballen breed. Dat moet zondag tegen Letland echt beter. En ja, ik voel me aangesproken. Er gingen overal dingen mis, maar ik kijk eerst naar mezelf. En dan constateer ik dat ik bij de eerste goal Vela te veel ruimte gaf."

Als het aan Veltman ligt, dan schakelt Oranje niet terug naar het systeem met vijf verdedigers. "Ik speel liever met vier mensen achterin. Dat ben ik gewend bij Ajax. We moeten achterin gewoon scherper zijn. Ja, het was wennen dat ik aan de linkerkant moest spelen, eerder tegen Colombia vormde ik ook een centraal duo met Ron Vlaar en toen was het andersom. Maar we gaven de goals gewoon te makkelijk weg."

Over zijn eigen optreden tegen Mexico is de Ajax-verdediger kritisch. "Of ik mijn kans heb gegrepen voor het duel met Letland? Ik neig eerder naar nee dan naar ja. De positieve punten van mijn spel? Dat is een goeie. Opbouwend ging het nog wel, verdedigend was het gewoon niet goed genoeg. Tegen Letland moeten we echt drie punten pakken. Dus defensief de pot helemaal dicht gooien. Het duel met Letland zal niet te vergelijken zijn met dat tegen Mexico."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner