14.11.2014 11:14

Boskamp neemt het op voor bondscoach Hiddink

Jan Boskamp tijdens een interview voor de Klassieker Feyenoord-Ajax. (02-03-14)
Jan Boskamp tijdens een interview voor de Klassieker Feyenoord-Ajax. (02-03-14)

Guus Hiddink’s lot wordt zondag bezegeld in het EK-kwalificatieduel met Letland. Wint Oranje niet, dan stapt de bondscoach al na zes wedstrijden op. Volgens Jan Boskamp is Hiddink de zwakke resultaten echter niet kwalijk te nemen.

"Ik vind het belachelijk dat hij de schuld krijgt. Hij kan er ook niet aan doen dat ze achteraan zo klungelen. Het is echt pijnlijk", laat Boskamp aan Sporza weten. "Maar als je verliest lig je altijd onder vuur. Je mag niet vergeten dat Hiddink toch al heel wat bewezen heeft. Maar de mensen die vonden dat ze Ronald Koeman hadden moeten aanstellen in plaats van Hiddink staan nu wel sterk. Ik vind dat allemaal gelul, want Nederland verliest vooral door individuele fouten."

Boskamp vindt dat Oranje afgelopen zomer op het WK met geluk de halve finale bereikte. "Op het WK zat alles mee. Vergeet niet dat we in de achtste finales tegen Mexico in de 88e minuut nog 0-1 achter stonden. We maken op het einde dan ook nog de 2-1 door een penalty die er geen was. Een tweede groot verschil met Brazilië is dat Arjen Robben (foto) toen in bloedvorm was. Nu heeft hij het ook iets moeilijker bij de nationale ploeg. Toch blijft hij de enige die écht goed presteert. Robin van Persie en Wesley Sneijder voetballen al twee jaar op een minder niveau. Ik hoop dat Van Persie tegen Letland eens kan ontploffen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner