25.11.2014 22:35

Ajax onnodig onderuit bij Paris Saint-Germain

Ajax-middenvelder Lasse Schöne heeft er de pee in als Paris Saint-Germain op voorsprong is gekomen in de Champions League-confrontatie. (25-11-2014)
Ajax-middenvelder Lasse Schöne heeft er de pee in als Paris Saint-Germain op voorsprong is gekomen in de Champions League-confrontatie. (25-11-2014)

Ajax heeft dinsdagavond met 3-1 verloren van Paris Saint-Germain in de Champions League. De Amsterdammers leken niet kansloos in de hoofdstad van Frankrijk, maar gingen te slordig om met de aangeboden ruimte.

De wedstrijd begon stroperig traag en al snel werd duidelijk dat Paris Saint-Germain helemaal niet zoveel zin had in deze wedstrijd. Er werd ongeïnteresseerd gevoetbald en het baltempo lag lang niet altijd hoog. Ajax bleef hierdoor verdacht makkelijk op de been, alhoewel Ezequiel Lavezzi op aangeven van Zlatan een hele grote kans kreeg. De Argentijn stuitte echter op Jasper Cillessen, die zijn goal goed verkleinde. Ajax mocht op twintig meter van het doel voetballen en als de balletjes goed vielen, leek het gevaarlijk te worden, maar Salvatore Sirigu werd niet getest. Aan de andere kant werd Cillessen wel geklopt na een half uur spelen. Ajax combineerde slordig op eigen helft en via Zlatan, Lavezzi en Edinson Cavani ging het snel. Laatstgenoemde liep mee met Lavezzi en kon simpel intikken na een balletje breed: 1-0.

Ajax ging in de tweede helft door waar het de tweede helft mee eindigde. Het speelde aardig voetbal, maar in de eindfase ontbrak de scherpte. Paris Saint-Germain leek het allemaal wel best te vinden, maar kreeg daar na ruim een uur spelen de rekening voor gepresenteerd. Ricardo Kishna kreeg teveel ruimte op links en vond met een puntgave voorzet het hoofd van Davy Klaassen. De middenvelder maakte het mooi af met een snoekduik, waardoor een stunt in de maak leek. Zlatan stopte het Amsterdamse feestje echter. Met een geweldige actie, tien minuten voor tijd, maakte de Zweed persoonlijk een einde aan de hoop van Ajax op een stunt in Parijs. Uit de draai vond de topspits de lange hoek: 2-1.

Ajax liet de koppies hangen en liep zelfs nog tegen een derde tegentreffer aan. Invaller Niki Zimling speelde bal zonder te kijken terug op Cillessen en zag dus nooit dat Cavani was blijven hangen. De Uruguayaan bedankte de Deen, omspeelde Cillessen en zette de 3-1 eindstand op het scorebord. Door de nederlaag tegen Paris Saint-Germain is er één ding duidelijk voor Ajax. De ploeg mag niet verliezen in de laatste groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia, dan eindigt het als derde in de groepsfase en gaat het door naar de Europa League. De Fransen blijven koploper in de groep en maken tegen FC Barcelona uit wie als nummer één richting de knock-outfase gaat.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner