25.11.2014 22:46

Schalke in eigen huis onderuit tegen Chelsea

Chelsea heeft opnieuw de laatste zestien bereikt in de Champions League. Succescoach José Mourinho zag zijn ploeg dinsdag in de Veltins-Arena Schalke 04 aftroeven. Het duel in Gelsenkirchen eindigde in 0-5.

Meer slecht nieuws voor Schalke kan uit Lissabon komen waar Sporting een eind op weg was de Sloveense kampioen NK Maribor te verslaan, totdat de lichtinstallatie het in de rust begaf. De Portugezen domineerden en stonden op dat moment verdiend met 2-1 voor.

Bij winst nemen ze de tweede plaats over in groep G met zeven punten. Schalke moet dan over twee weken in Slovenië absoluut winnen om door te gaan. De Duitsers zijn tevens afhankelijk van de medewerking van Chelsea, dat in Londen Sporting ontvangt.

Eigen doel

Schalke kwam al na een paar minuten op achterstand. Verdediger John Terry timede beter en sprong hoger dan iedereen in de buurt, zijn aanvallende specialiteit bijna spelhervattingen, en kopte na een hoekschop van Cesc Fàbregas fraai raak.

Nog voor rust verruimden de Braziliaan Willian en Jan Kirchhoff de marge. De laatste werkte de bal in eigen doel. De treffer van Willian was mede te danken aan een manke Duitse defensie en slecht keepen van Ralf Fährmann. Schalke liet het bij een half geblokkeerd schot van Jean-Eric Choupo-Moting op de lat. Klaas-Jan Huntelaar kon zich voorin niet onderscheiden.

Besluiteloosheid

In de tweede helft probeerde Schalke het wel, maar het elftal van Roberto Di Matteo straalde vooral besluiteloosheid uit. Didier Drogba en Ramires, op aangeven van eerstgenoemde Ivoriaanse routinier, lieten in de slotfase zien hoe het wel moest.

Sporting startte eveneens overtuigend. Carlos Mané bracht dat als eerste op het scorebord tot uitdrukking. Hij tikte een voorzet van de Braziliaan Jefferson van dicht bij binnen. Nani maakte er 2-0 van na lang gegoochel in het strafschopgebied, kappend, draaiend en wachtend op het geschiktste moment voor een uithaal. Jefferson bracht onbedoeld de spanning terug met een 'own goal'. Daarna gingen de lampen geruime tijd uit.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner