26.11.2014 22:37

Atlético Madrid verder in Champions League

MADRID (ANP) - Atlético Madrid heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste zestien clubs in de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen boekte woensdag tegen Olympiakos Piraeus de vierde overwinning op rij in groep A, vooral dankzij drie treffers van Mario Mandzukic (4-0). Daardoor doet de Spaanse kampioen ook na de winter mee in de strijd om de belangrijkste Europese trofee, waarvan het in mei slechts een paar minuten was verwijderd.

De vechtersploeg van trainer Diego Simeone drong afgelopen seizoen verrassend door tot de finale, waarin het lang op voorsprong stond, maar in blessuretijd en de daaropvolgende verlenging moest buigen voor Real Madrid (1-4). Het succes van Atlético had ook een keerzijde, want met Thibaut Courtois, Diego Costa en Filipe Luis raakte Simeone in de zomer drie sterkhouders kwijt. Met de nodige nieuwe gezichten in de ploeg startte Atlético in september dramatisch aan de Champions League, met een nederlaag bij Olympiakos (3-2). Het herstel van de Madrilenen was echter knap.

De 'Rojiblancos' klopten eerst Juventus en waren vervolgens twee keer te sterk voor Malmö FF. Tegen de Griekse kampioen Olympiakos maakte Atlético het karwei woensdag op overtuigende wijze af. De Madrilenen kregen daarbij hulp van de bezoekers, die de doelpunten wel heel makkelijk weggaven. Doelman Roberto, die vorig jaar van Atlético naar Olympiakos verhuisde, schoof de bal na amper tien minuten zomaar in de voeten van Juanfran. De Spaanse rechtsback stelde Raúl Garcia in staat de score te openen (1-0). Mandzukic kon in de 38e minuut heel simpel een voorzet van Christian Ansaldi intikken nadat verdediger Alberto Botia knullig over de bal had getrapt.

Michel, de Spaanse trainer van de Grieken, wisselde in de rust al de onzichtbaar spelende Ibrahim Afellay. Het leidde niet tot een kentering op het veld. Mandzukic voerde de score met twee doelpunten op naar 4-0 en werd daarmee de eerste speler ooit van Atlético met een hattrick in de Champions League. Tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Juventus staat alleen de eerste plaats in de groep nog op het spel voor de Spaanse club.