27.11.2014 10:26

Ancelotti: "FC Basel favoriet op Anfield"

Real Madrid won woensdagavond weliswaar van FC Basel (1-0), maar Madrid-trainer Carlo Ancelotti zag dat zijn team het moeilijk had. Hij denkt dat de Zwitsers daardoor favoriet zijn tegen Liverpool.

Liverpool en FC Basel vechten over twee weken onderling uit wie er samen met Real Madrid naar de achtste finales van de Champions League gaat. "Basel ging er vol voor en mocht zichzelf ongelukkig prijzen dat het uiteindelijk met lege handen stond", citeert Voetbal International de Italiaanse oefenmeester. "Ze spelen met een geheel eigen filosofie, met heel hun hart en op de aanval. Ik vind ze beter dan Liverpool. Natuurlijk is spelen op Anfield voor geen enkele club makkelijk, maar ik denk dat Basel licht in het voordeel is." 

Ancelotti is echter wel kritisch op zijn eigen manschappen. "We haalden niet ons gebruikelijk niveau, we waren langzamer dan normaal. Nadat we hadden gescoord, controleerden we de wedstrijd en hebben we de voorsprong met opoffering en concentratie verdedigd. Daardoor hebben we gewonnen, dat is het uiteindelijk het belangrijkst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner