09.12.2014 20:21

Ajax A1 blijft ongeslagen in de Youth League

Damon Mirani is de aanvoerder van Ajax A1. Hier speelt hij tegen Feyenoord A1 in Rotterdam. (29-11-2014)
Damon Mirani is de aanvoerder van Ajax A1. Hier speelt hij tegen Feyenoord A1 in Rotterdam. (29-11-2014)

Met een ongeslagen status heeft Ajax A1 de knock-outfase van de Youth League bereikt. In Amsterdam werd de laatste groepswedstrijd tegen APOEL Nicosia met groot machtsvertoon gewonnen: 4-1.

Ajax A1 heerste in de eerste helft en zette APOEL volledig onder druk. De Cyprioten bleven rond de eigen zestien hangen en speelden op de nul. Na zeven minuten mislukte dit echter al, toen Robert Murić met een voorzet vanaf rechts Donny van de Beek vrij voor het doel zette. De middenvelder kreeg geen weerstand en liep met zijn buik de 1-0 over de doellijn. Ajax zette door, maar kreeg na twintig minuten een klap te verwerken. Mauro Savastano en doelman Stan van Bladeren brachten elkaar in de problemen, waarna de goalie de bal tegen Demetris Charalambous op schoot. De spits had het niet door, maar de bal rolde lullig in het net: 1-1. Lang leek dit ook de ruststand te zijn, totdat Zakaria El Azzouzi vlak voor rust een rebound van dichtbij tegen de touwen schoot: 2-1.

In de tweede helft maakte Ajax een einde aan alle illusies van de uitploeg. Snel liep het uit naar 4-1, waarmee de winst in Amsterdam wel binnen was. Eerst werd Abdelhak Nouri vrijgespeeld in de zestien en vervolgens was het El Azzouzi die van dichtbij zijn tweede van de avond tegen de touwen kopte. Beide ploegen vonden het daarna wel best. De eerste plek van Ajax was zelfs voor de wedstrijd zelfs niet in gevaar, terwijl APOEL ook al zeker was van de laatste plaats in de groepsfase. Hierdoor bloedde de wedstrijd langzaam dood en bleef het bij 4-1.

Omdat Ajax A1 als groepswinnaar doorgaat naar de knock-outfase heeft het twee voordelen. Op 15 december 2014 wordt de ploeg gekoppeld aan een ploeg die in een andere poule als tweede eindigde en daarnaast speelt Ajax A1 als eerste een thuiswedstrijd in de knock-outfase. De wedstrijden worden in februari 2015 afgewerkt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner