09.12.2014 22:54

Dortmund groepswinnaar na puntendeling

Borussia Dortmund heeft zich dinsdag verzekerd van de eerste plaats in groep D van de Champions League. De Duitsers speelden thuis 1-1 tegen Anderlecht. De 4-1 zege van Arsenal bij het al uitgeschakelde Galatasaray was voor de Engelsen niet genoeg om de Duitsers op doelsaldo voorbij te gaan.

Anderlecht was al uitgeschakeld en verzekerd van een doorstart in de Europa League. Ciro Immobile zette Borussia na ruim een uur spelen op voorsprong in het Westfalenstadion, waarna Aleksandar Mitrovic in de slotfase gelijk maakte.

Arsenal was al zeker van de achtste finale en won gemakkelijk bij Galatasaray. Lukas Podolski joeg de bal al na drie minuten snoeihard achter doelman Sinan Bolat en nog geen tien minuten later schoof Aaron Ramsey de bal langs de Turkse keeper. Binnen het half uur lag ook het derde Engelse doelpunt erin. Ramsey schoot de bal in een streep vanaf 25 meter in de kruising. In de slotfase maakte Wesley Sneijder uit een vrije trap 3-1, waarna Podolski het duel in blessuretijd besliste op 4-1.