11.12.2014 20:50

PSV verliest op de valreep van Dinamo Moskou

Jürgen Locadia (r.) probeert op snelheid Christian Noboa af te troeven tijdens PSV - Dinamo Moskou. (11-12-2014).

PSV heeft donderdagavond met 0-1 verloren van Dinamo Moskou. Net als het duel in Moskou, werd ook deze wedstrijd pas laat beslist. Na een kansenregen voor PSV in de slotfase, waren het uiteindelijk toch de Russen die aan het langste eind trokken.

In de eerste helft ging het spel op en neer. Al een paar minuten na het eerste fluitsignaal was er een grote kans voor Dinamo Moskou, na een combinatie tussen Matthieu Valbuena en Kevin Kurányi. Laatstgenoemde kon vrij voor Remko Pasveer schieten, maar zag zijn schot gekeerd worden. Even later kreeg ook PSV een enorme kans toen Florian Jozefzoon werd weggestuurd door Memphis Depay. De pass van Depay was echter net iets te hard, waardoor goalie Antonin Shunin eerder bij de bal was.

Beide ploegen bleven zoeken naar de openingstreffer, bij PSV was de laatste pass vaak niet zuiver, Dinamo Moskou deed vooral pogingen van afstand. Een paar minuten voor rust kregen beide ploegen opnieuw een grote kans. Eerst was het Jürgen Locadia, die een voorzet van Joshua Brenet bijna het doel in kon glijden. Aan de andere kant kopte Artur Yusupov op de paal.

De tweede helft was van beide kanten lang niet zo goed als de eerst helft, er werden weinig kansen meer gecreëerd. Depay schoot een aantal keer van afstand en Valbuena probeerde het een keer met een vrije trap, maar beiden waren niet succesvol.

In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg PSV wel grote kansen om een doelpunt te maken. Eerst was er een goede bal van Willems op De Jong, die niet niet bij de bal kon. Ook bij de volgende kans speelde Willems een rol, uit zijn corner kopte Karim Rekik hard in de handen van doelman Shunin. Tien minuten voor tijd kwam ook Georginio Wijnaldum nog in het veld, die binnen een halve minuut al de paal raakte.

Meer kansen voor de Eindhovenaren volgden, maar Rekik, De Jong en Wijnaldum waren allemaal ongelukkig in de afronding. Aan de andere kant stond Ionov nog oog in oog met Pasveer, maar ook hij faalde. Toen niemand meer een goal verwachtte, scoorde Dinamo Moskou toch nog: uit een prachtige voorzet van Dzsudzsák scoorde Ionov, nadat hij Pasveer had omspeeld.

Dinamo Moskou sloot daarmee de groepsfase van de Europa League af met alleen maar overwinningen. Ook PSV was al geplaatst voor de knockout-fase, maandagmiddag wacht de loting.

Door: Jessica Westdijk