15.12.2014 12:30

Geweldige wedstrijden in Champions League

De loting van de Champions League is op 15 december verricht en er zijn een aantal geweldige ploegen aan elkaar gekoppeld in de knock-outfase. FC Barcelona en Manchester City spelen bijvoorbeeld tegen elkaar.

Daarnaast zijn er nog genoeg andere mooie affiches. Paris Saint-Germain en Chelsea staan tegenover elkaar en ook in Italië barst de strijd straks los. Borussia Dortmund reist af naar Turijn voor een wedstrijd tegen Juventus. De Italiaanse kampioen heerst in Italië, maar hoe gaat dat verder in Europa?

Titelhouder Real Madrid gaat op zoek naar de elfde overwinning in de Champions League en daarvoor moet het allereerst Schalke 04 verslaan. De ploeg van Klaas Jan Huntelaar ontvangt de sterrenploeg van Cristiano Ronaldo als eerste in Duitsland.

Bayern München heeft, voor zover dat kan in de Champions League, een aardige loting meegemaakt. De kampioenenploeg uit Duitsland speelt tegen Shakhtar Donetsk, dat topscorer Luiz Adriano in de ploeg heeft. Bayer Leverkusen speelt als vierde Duitse ploeg in de knock-outfase, zij gaan de strijd aan met Atlético Madrid.

De laatste twee wedstrijden van de knock-outfase zijn Arsenal - AS Monaco en FC Basel - FC Porto. De wedstrijden in de achtste finale worden in februari en maart afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner