27.12.2014 16:40

Jonge Matić verkiest Macedonië boven Servië

Uroš Matić (m.) kopt tijdens de wedstrijd NAC Breda - Feyenoord de bal weg voordat Colin Kâzım-Richards (r.) gevaarlijk kan worden voor de uitploeg. (21-12-2014)
Uroš Matić (m.) kopt tijdens de wedstrijd NAC Breda - Feyenoord de bal weg voordat Colin Kâzım-Richards (r.) gevaarlijk kan worden voor de uitploeg. (21-12-2014)

Uroš Matić zal in de toekomst interlands kunnen spelen voor Macedonië. De middenvelder van NAC Breda was al in de hoofdstad van het land om diverse papieren te ondertekenen meldt de NOS. Matić werd geboren in Servië, maar speelde nooit mee bij de A-selectie.

Matić kwam in januari van het jaar 2014 naar Nederland vanuit de jeugdopleiding van Benfica. De Serviër kreeg meteen speelminuten en laat een prima indruk achter in de Eredivisie. "Matić trok onze aandacht met goede prestaties bij NAC Breda en hij is een welkome bonus voor onze selectie", vertelt de voorzitter van de Macedonische bond dan ook.

"Hij zal beschikbaar zijn voor ons zodra het papierwerk voor wijziging van zijn sportpaspoort afgerond is. Wij kijken ernaar uit om hem in het nationale team te hebben." Uroš Matić heeft een bekende oudere broer, namelijk Nemanja Matić van Chelsea. Die middenvelder speelt wel zijn interlands voor Servië. 

Macedonië zit middenin de strijd om een ticket te verkrijgen voor het Europees Kampioenschap in 2016, maar de kansen voor plaatsing zijn klein voor het land. Macedonië staat vierde in de groep met drie punten en heeft al zes punten achterstand op de nummers drie en twee Oekraïne en Spanje. Slowakije staat bovenaan in deze groep met twaalf punten.

Op 27 maart 2015 speelt Macedonië weer een wedstrijd in deze kwalificatiereeks en het lijkt er dan ook op dat Matić dan zijn debuut kan maken voor het land.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner