16.02.2015 14:07

Doel Capello helder: "Plaatsing of ontslag"

Fabio Capello staat sinds 2012 aan het roer van het Russische nationale elftal. De bond kende wat problemen met het uitbetalen van zijn loon, maar rondom gestelde doelen is de bond wel duidelijk. De Italiaan moet Rusland naar het EK in 2016 loodsen.

Lukt de bondscoach dit niet, dan zal hij ontslagen worden. "Bij slechte resultaten kan de coach ontslagen worden, dat staat in het contract. Kwalificeren we ons niet voor het EK, betekent dat dat zijn contract stopgezet wordt", bevestigt de voorzitter van de Russische voetbalbond. Het Europees Kampioenschap 2016 wordt gehouden in Frankrijk.

Rusland zit op dit moment middenin de kwalificatiereeks voor het eindtoernooi. Het land zit in groep G samen met Oostenrijk, Zweden, Montenegro, Liechtenstein en Moldavië. Plaatsing wordt nog een hele kluif voor Capello, want Rusland staat met nog zes wedstrijden te gaan in de groep op de derde plaats met vijf punten. Zweden heeft een puntje meer bij elkaar gevoetbald en Oostenrijk staat fier bovenaan met tien punten uit vier wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner