16.02.2015 20:13

Gevaarlijke humor Luiz: "Ze zijn allebei lelijk"

David Luiz ziet maar één vergelijking tussen de trainers José Mourinho en Laurent Blanc. De Braziliaanse centrale verdediger werkte bij Chelsea samen met Mourinho en volgt momenteel bij Paris Saint-Germain de trainingen van Blanc. Deze week staan de ploegen tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League.

"Ze zijn allebei lelijk. We moeten vanaf het eerste fluitsignaal scherp zijn, want ik denk dat de strijd in het eerste duel wordt beslist", zo probeert Luiz tijdens de persconferentie de lachers op zijn hand te krijgen. "Ik heb in 2014 mijn eerste doelpunt voor Paris Saint-Germain gemaakt en ik zal mijn best doen er één aan toe te voegen, want het wordt wel tijd. Maar als ik scoor tegen Chelsea dan zal ik niet juichen, uit respect voor mijn oude club. Maar ik zou natuurlijk wel blij zijn met het doelpunt."

PSG zit in de competitie in een mindere periode. Toch maakt Luiz zich geen zorgen tegen de koploper van de Premier League. "Dit soort duels wordt op details beslist. PSG bouwt aan een Europees topteam, dat over een paar jaar de Champions League moet winnen. Dat niveau halen we nu ook wel, maar niet in elke wedstrijd. Laten we hopen dat we tegen Chelsea wel op ons best zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner