18.02.2015 22:37

Schalke lijdt dubbel verlies tegen Real Madrid

Cristiano Ronaldo (r.) krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten na het scoren van de 0-1 tijdens het Champions League-duel Schalke 04 - Real Madrid. (18-02-2015)
Cristiano Ronaldo (r.) krijgt de felicitaties van zijn ploeggenoten na het scoren van de 0-1 tijdens het Champions League-duel Schalke 04 - Real Madrid. (18-02-2015)

Schalke 04 beleefde woensdag een beroerde avond in de Champions League. De Duitsers hadden in de achtste finale van de Champions League geen kans tegen Real Madrid. Het heenduel in Gelsenkirchen ging met 0-2 verloren. Bovendien zag Schalke 04 hun spits Klaas Jan Huntelaar geblesseerd uitvallen.

Schalke 04 verscheen met Klaas Jan Huntelaar aan de aftrap. In de Bundesliga is de Nederlander geschorst, maar in de Champions League was hij gewoon inzetbaar. Ook al waren er even twijfels, omdat de spits in aanloop naar de wedstrijd tegen Real Madrid ziek was. Huntelaar was één van de weinig aanvallend ingestelde spelers in de basis van Schalke 04. Trainer Roberto Di Matteo speelde met een vijfmans-verdediging om het Real Madrid zo lastig mogelijk te maken. Dat lukte goed, want de gastheren gaven weinig weg en waren zelf als eerste dicht bij de openingstreffer. Huntelaar zette doelman Iker Casillas met een gevaarlijk schot aan het werk.

Tot dat moment was Cristiano Ronaldo van Real Madrid onzichtbaar geweest, maar direct na de kans van Huntelaar toonde de Portugees zijn klasse. Ronaldo anticipeerde uitstekend op een voorzet van Dani Carvajal en daarmee liet hij met z'n hoofd Timon Wellenreuther kansloos. Een tweede tegenslag voor Schalke 04 volgde meteen met Huntelaar die naar zijn rechter onderbeen greep. De international van Oranje had te veel pijn en moest zich noodgedwongen laten vervangen. De speler heeft zich woensdagavond meteen laten onderzoeken in het ziekenhuis. Zonder Huntelaar in de ploeg kwam Schalke 04 een paar keer goed weg, omdat met name Ronaldo voor gevaar zorgde. De gastheren bleven zelf aardig meevoetballen, maar kregen geen noemenswaardige kansen.

Schalke 04 en Real Madrid lieten in de tweede helft bijster weinig zien. Real Madrid speelde met de handrem en wilde vooral niet te veel krachten verspelen. De thuisploeg kon geen indruk maken. Die Königsblauen veranderden hun speelstijl vrijwel niet. Zij lieten het initiatief aan de Spanjaarden en konden zelf geen een speldenprikje uitdelen. Dat duurde tot een kwartier voor tijd toen Felix Platte - de vervanger van Huntelaar - de bal meteen op de pantoffel nam en de lat raakte. De supporters van Schalke 04 geloofden warempel weer in een goede afloop, maar de hoop was heel snel verdwenen. Marcelo schoot de 0-2 een paar minuten na de kans van Platte schitterend raak. Met een schot in de verre hoek en via de onderkant van de lat liet de verdediger Wellenreuther kansloos.

De schade voor Schalke 04 was weliswaar niet zo groot als vorig jaar. Toen verloren de Duitsers in Gelsenkirchen met 1-6 van Real Madrid. Ook dat was in de achtste finale. Toch staat Real Madrid met deze 0-2 zege met één been in de kwartfinale. De return is op 10 maart in de Spaanse hoofdstad.

Door: Steven Koelma

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner