20.02.2015 08:33

Gerrard windt zich op over Balotelli

Mario Balotelli was donderdag weliswaar matchwinner in het duel van Liverpool met Besiktas, maar de manier waarop verdiende volgens middenvelder Steven Gerrard niet de schoonheidsprijs. De Italiaan maakte in het Europa Leagueduel vlak voor tijd uit een strafschop de 1-0. Het was echter de bedoeling dat Jordan Henderson de penalty zou nemen, maar Balotelli pakte de bal uit de armen van de middenvelder.

Gerrard, die geblesseerd was en het duel analyseerde voor ITV, wist niet wat hij zag. "Alle credits voor Mario omdat hij scoorde, maar het is nooit leuk om twee spelers te zien kibbelen. Jordan had de bal moeten nemen, maar ik denk dat hij goed met de situatie is omgesprongen door Mario zijn zin te geven. Hij liep op het juiste moment weg, ook al toonde Mario een gebrek aan respect."

Na het incident leek Balotelli direct vrede te willen sluiten met Henderson, die er na afloop weinig woorden aan vuil wilde maken. "Ik wilde hem nemen, maar Mario had er vertrouwen in. Hij heeft vaker belangrijke strafschoppen genomen en uiteindelijk zat de bal erin."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner