22.02.2015 10:09

Analist verrast: "Een leuk, leuk spelertje"

Via Riechedly Bazoer, die hier juichend het publiek opzoekt, komt Ajax snel weer terug van een 0-1 achterstand tegen FC Twente. (15-02-2015)
Via Riechedly Bazoer, die hier juichend het publiek opzoekt, komt Ajax snel weer terug van een 0-1 achterstand tegen FC Twente. (15-02-2015)

De carrière van Riechedly Bazoer staat nog maar in de kinderschoenen, maar de jonge middenvelder maakte al zijn Europese debuut in het eerste elftal van Ajax. Jan van Halst, analist van FOX Sports, geeft aan dat hij verrast is door zijn ontwikkeling.

"Het is verbazingwekkend dat hij zo'n ontwikkeling heeft doorgemaakt. Ook door de problemen die er waren toen hij van PSV naar Ajax kwam. En zowel bij PSV als bij Ajax hoorden we van alle mensen die om hem heen cirkelden dat het een lastige jongen was als talent. Hij dacht dat hij er al was, was vervelend en moeilijk coachbaar."

PSV bood Bazoer op zestienjarige leeftijd een profcontract aan, maar de in Utrecht geboren voetballer koos voor een avontuur bij Ajax, waar hij een beter toekomstperspectief zag. Bij PSV werd Bazoer nog gebruikt als centrale verdediger, in Amsterdam zien ze in Bazoer een middenvelder.

"Ik ben positief verrast met hoe hij afgelopen week speelde", doelt Van Halst op de Europese wedstrijd van Ajax tegen Legia Warschau. Tijd voor een groot feest is er echter nog niet. "Het was één wedstrijd. Maar het is niet erg om af en toe te denken: leuk, leuk spelertje."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner