24.02.2015 08:32

Ajax met bescheiden delegatie naar Legia

Ajax stapt woensdagochtend met een bescheiden delegatie van ruim vijftig personen op het vliegtuig voor de return met Legia Warschau in de Europa League. Beide clubs mogen van de UEFA slechts 75 mensen voor het duel uitnodigen. 

Wegens ongeregeldheden met Poolse fans in een uitduel met Lokeren eind november is Legia door de UEFA veroordeeld tot het spelen van twee Europese thuisduels zonder publiek. Behalve met spelers en trainers en andere begeleiders vertrekt Ajax alleen nog met enkele medewerkers en leden van de clubleiding naar de hoofdstad van Polen.

Ajax speelde in 2009 voor het laatst zonder publiek, toen Dinamo Zagreb weer eens door de UEFA bestraft was. Ajax won met 2-0, dankzij treffers van Marko Pantelić en Demy de Zeeuw. Zo'n 160 supporters van de Amsterdamse club volgden de wedstrijd vanuit de skyboxen van een verder leeg Maksimir-stadion. De fans werden oogluikend toegelaten omdat ze al een kaartje hadden aangeschaft voordat Dinamo Zagreb hoorde dat het geen supporters mocht verwelkomen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner