25.02.2015 10:49

Rekik en Arias reizen niet mee naar Rusland

Guyon Fernandez (l.) heeft het tijdens NAC Breda - PSV niet makkelijk met Karim Rekik. De verdediger van PSV houdt de spits hier van de bal. (03-02-2015)
Guyon Fernandez (l.) heeft het tijdens NAC Breda - PSV niet makkelijk met Karim Rekik. De verdediger van PSV houdt de spits hier van de bal. (03-02-2015)

PSV reist woensdag naar Sint-Petersburg af voor het Europa League-duel met Zenit van donderdag en doet dat zonder Karim Rekik en Santiago Arias. Beide verdedigers zijn nog niet fit genoeg om in het belangrijke treffen minuten te maken.

De heenwedstrijd in Eindhoven ging donderdag met 0-1 verloren en dus wacht PSV de zware taak om die nederlaag in Rusland weg te werken. Rekik en Arias misten beiden al het laatste competitieduel van PSV tegen FC Dordrecht. De verdedigers trainen wel weer mee, maar worden gespaard voor de Eredivisietopper van zondag tegen Ajax. De Eindhovense ploeg kan het verschil in punten dan vergrootten tot zeventien.

Trainer Phillip Cocu liet eerder al weten geen risico’s te zullen nemen in het duel met Zenit St. Petersburg. Tegen de Russen doet Cocu daarom een beroep op de jeugdige Steven Bergwijn en Jordy de Wijs, beide spelers maken deel uit van de selectie van PSV.

Cocu kan binnenkort waarschijnlijk ook weer beschikken over Stijn Schaars. De middenvelder kampte met een maandenlange blessure, maar lijkt klaar voor een rentree op de Hollandse velden. Naar verwachting speelt hij vrijdag mee namens Jong PSV in de uitwedstrijd tegen Almere City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner