25.02.2015 12:00

Wenger: "Favorietenrol interesseert me niet"

Trainer Arsène Wenger van Arsenal kijkt toe op de laatste training voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco. (24-02-2015)
Trainer Arsène Wenger van Arsenal kijkt toe op de laatste training voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco. (24-02-2015)

Vanavond staat Arsene Wenger als trainer van Arsenal tegenover AS Monaco in de Champions League. In de jaren '80 en '90 was Wenger zeven jaar lang trainer van de Fransen, maar veel emotionele waarde hecht hij niet aan het duel: "Het was mijn eerste kans als trainer bij een grote club, maar ik zit nu al achttien jaar bij Arsenal. Ik focus alleen op het bereiken van de kwartfinale", vertelt hij aan de BBC.

Ook de favorietenrol die hem wordt opgelegd vanuit het kamp van de Fransen doet hem weinig: "Het interesseert me niet. Het ergste in je carrière zijn wedstrijden waar geen druk op staat. Er staat nu veel op het spel, dit zijn de wedstrijden waar je het als speler en trainer voor doet", vervolgt Wenger.

Hij benadrukt ook dat hij AS Monaco zeker niet als een eenvoudige tegenstander ziet: "Makkelijk is een woord dat niet bestaat in de Champions League. Het is elke keer hard werken, er is maar één goal verschil tussen erin blijven of eruit gaan." Wenger heeft in ieder geval een volledig fitte selectie om AS Monaco te bestrijden, alleen het meespelen van Jack Wilshere is nog onzeker.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner