25.02.2015 22:38

Arsenal pijnlijk onderuit tegen AS Monaco

AS Monaco heeft woensdag een grote stap richting de kwartfinale van de Champions League gezet. In Londen werd Arsenal keihard opzij gezet via countervoetbal. Olivier Giroud miste kansen, AS Monaco niet: 1-3.

Alhoewel het affiche mooi was, begon de wedstrijd niet aantrekkelijk. Arsenal zocht de aanval en AS Monaco hield tegen en daar slaagden de Fransen prima in. Pas na een half uur spelen werd het aantrekkelijk, maar toen ging het er ook meteen op. Olivier Giroud kreeg na een lage voorzet een prima kans, maar de Fransman mikte over. Ook AS Monaco drukte verder naar voren en de ploeg kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. Geoffrey Kondogbia probeerde het van 25 meter en omdat Per Mertesacker de poging aanraakte, kwam David Ospina op het verkeerde been terecht. De doelman, sinds kort eerste keeper onder de lat bij Arsenal, kon hierdoor geen redding meer brengen waardoor AS Monaco met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Arsenal kwam dit keer wel met veel passie uit de kleedkamer en dat leverde al snel kansen op. Vooral Giroud had de mogelijkheden voor het uitzoeken. De Fransman kon van dichtbij vrij inkoppen na een vrije trap, maar kopte hoog over. Daarna profiteerde de spits bijna van een rebound na een schot van Alexis, maar voor een leeg goal mikte Giroud over. Het was pijnlijk voor Giroud, maar ook Arsenal werd er de dupe van. Na een loepzuivere counter schoot Dimitar Berbatov namelijk de 0-2 achter Ospina. Arsenal oogde aangeslagen, maar probeerde nog wel voor de winst te gaan.

Na de 0-2 werd Giroud van het van het veld gehaald en Theo Walcott werd gebracht. Dit gaf Arsenal veel meer snelheid voorin, maar het was uiteindelijk een afstandsschot dat de doorslag gaf. Alex Oxlade-Chamberlain kapte op twintig meter van het doel een verdediger uit na een afgeslagen corner en haalde met rechts schitterend uit in de lange hoek. Het doelpunt van Arsenal kwam echter te laat. In de blessuretijd drukten de Engelsen nog wel verder door en daar kreeg de ploeg de rekening voor gepresenteerd. Yannick Ferreira-Carrasco werd in de diepte gevonden en de invaller schoot na een loopactie beheerst raak in de lange hoek. Door de 1-3 overwinning zit AS Monaco op rozen voor de returnwedstrijd in Frankrijk. Deze staat 17 maart op het programma.

Door: Jos Boesveld