26.02.2015 20:25

Anderlecht moet afscheid nemen van Europa

Voor Anderlecht is het Europese avontuur van dit seizoen voorbij. De club uit Brussel verloor donderdagavond de uitwedstrijd bij Dinamo Moskou met 3-1.

Vorige week voor eigen publiek hield Anderlecht één van de tegenstanders van PSV in de groepsfase op 0-0. De Serviër Aleksandar Mitrović bezorgde de regerend kampioen van België met een treffer in de 29e minuut een goede uitgangspositie voor een plaats tussen de laatste zestien ploegen in de Europa League. Aleksei Kozlov, Artoer Joesoepov en Kevin Kuranyi stelden na rust echter orde op zaken voor Dinamo Moskou.

Bij de thuisploeg uit Rusland ontbrak de geschorste Alexander Büttner, die vorige week in Brussel twee gele kaarten kreeg. Douglas, de Braziliaan die voor Oranje mag uitkomen, viel na rust in. Balázs Dzsudzsák, in het verleden succesvol voor PSV, mocht na 68 minuten naar de kant.