10.03.2015 22:39

Porto met uitblinker Brahimi verder in Europa

FC Porto-smaakmaker Yacine Brahimi (tweede van links), is het middelpunt van een feestje als hij de Portugezen in de Champions League op voorsprong heeft gezet tegen FC Basel. Christian Tello (l.), Alex Sandro en Danilo (r.) jubelen mee. (10-03-2015)
FC Porto-smaakmaker Yacine Brahimi (tweede van links), is het middelpunt van een feestje als hij de Portugezen in de Champions League op voorsprong heeft gezet tegen FC Basel. Christian Tello (l.), Alex Sandro en Danilo (r.) jubelen mee. (10-03-2015)

Op 20 maart zit een papiertje met de naam van FC Porto in een balletje tijdens de loting van de kwartfinale van de Champions League. De Portugezen walsten na de 1-1 in Zwitserland met 4-0 over het arme FC Basel heen.

Net als in Zwitserland wist FC Porto al snel het initiatief te pakken tegen FC Basel. De ploeg was in elke linie sterker, maar dit resulteerde niet direct in kansen. Via Yacine Brahimi werd de eerste echte mogelijkheid meteen een doelpunt. De Franse Algerijn schoof een vrije trap op de rand van de zestien schitterend in de rechterbovenhoek: 1-0. De thuisploeg bleef daarna heersen, maar verder dan een snelle counter via Cristian Tello kwam FC Porto niet. FC Basel moest het doen met een afstandsschot van Shkelzen Gashi dat rakelings voorlangs schoot.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of de 2-0 stond al op het scorebord. Brahimi wurmde zich op links langs twee man, bereikte Héctor Herrera op de zestien, die met een geplaatst schot de rechterhoek vond. De wedstrijd was hierna wel gespeeld, maar toen Casemiro na een klein uur spelen de derde goal van de avond achter Tomáš Vaclík ramde, was het helemaal gedaan. De huurling van Real Madrid raakte een vrije trap van ruim twintig meter heerlijk op zijn pantoffel en vond de linkerkruising.

Het arme FC Basel kreeg het steeds moeilijker, terwijl FC Porto wel zin had om het publiek te vermaken. Vincent Aboubakar droeg hier zeker aan bij. De vervanger van de geblesseerde Jackson Martínez leek zich een kwartier voor tijd vast te lopen, maar haalde vervolgens vernietigend uit vanaf de rand van de zestien en vond de rechterkruising: 4-0.

Door de ruime overwinning meldt FC Porto zich dus in de kwartfinale van de Champions League. De loting wordt gehouden op 20 maart en de wedstrijden worden tussen 15 en 22 april afgewerkt. Op 6 juni 2015 wordt de finale van de Champions League gespeeld in Berlijn.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner