12.03.2015 23:07

Higuaín scoort driemaal voor Napoli

Gonzalo Higuaín heeft Napoli donderdagavond aan een thuiszege geholpen op Dinamo Moskou (3-1) in de achtste finales van de Europa League. De spits uit Argentinië maakte alle doelpunten voor zijn club in Napels.

Kevin Kuranyi bezorgde de club uit de hoofdstad van Rusland in de tweede minuut nog wel een snelle openingstreffer (0-1). Alexander Büttner speelde het laatste half uur voor Dinamo. Jonathan de Guzman voetbalde de hele wedstrijd voor Napoli. Dinamo speelde bijna een helft met tien man. Roman Zobnin kreeg na 46 minuten zijn tweede gele kaart.

Dinamo Kiev verloor de uitwedstrijd bij Everton (2-1). Romelu Lukaku maakte in de 82e minuut de winnende treffer vanaf de strafschopstip. De geblesseerde Jeremain Lens ontbrak bij de koploper van Oekraïne.

AS Roma, in de vorige ronde te sterk voor Feyenoord, speelde gelijk bij Fiorentina (1-1). Sevilla, de houder van de Europa League, zegevierde bij Villarreal (3-1). Vitolo opende al na dertien seconden de score voor Sevilla. Dat was de snelste treffer ooit in de Europa League.