13.03.2015 10:08

Vormer: "Onze terugkeer was echt klasse"

Eyong Enoh (l.) begaat tijdens het competitieduel Club Brugge - Standard Luik een overtreding op Ruud Vormer (r.). (05-10-2014)
Eyong Enoh (l.) begaat tijdens het competitieduel Club Brugge - Standard Luik een overtreding op Ruud Vormer (r.). (05-10-2014)

Ruud Vormer is lyrisch over de instelling van zijn ploeggenoten. Hij voorkwam met Club Brugge een thuisnederlaag tegen Besiktas, door een 1-0 achterstand om te buigen naar een 2-1 winst.

"Dit is top. Voor onszelf, voor de supporters, voor iedereen, want die gasten van Besiktas kunnen heel goed voetballen", aldus Vormer tegenover Sporza. "Daarom staan we zo compact en proberen we er snel uit te komen."

De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Roda JC Kerkrade was niet tevreden over de tegentreffer. "De 0-1 wel was een domper. Niemand durfde zijn voet te zetten tegen Gökhan Töre uit angst voor een penalty. Maar onze terugkeer in de wedstrijd was klasse."

De Nederlander speelde de hele wedstrijd en gaat volgende week voor een plek bij de kwartfinale. Vormer heeft er vertrouwen in mits zij Besiktas achteruit kunnen drukken. "De Turken wisten het namelijk op een gegeven moment niet meer. Ze vonden geen oplossingen meer. Deze lijn moeten we doortrekken, want we zijn er nog niet. Als we daar scoren, staan we er nog beter voor. Je krijgt de ruimte en ook bij standaardsituaties zijn we gevaarlijk, dus moeten we hier gewoon mee doorgaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner