13.03.2015 10:35

"Dnipro zal met elf man op eigen helft staan"

Nick Viergever moet zich tijdens PEC Zwolle - Ajax al in de eerste helft laten vervangen. (03-08-2014)
Nick Viergever moet zich tijdens PEC Zwolle - Ajax al in de eerste helft laten vervangen. (03-08-2014)

Lasse Schöne en Nick Viergever hebben er flink de pest in. Beide Ajacieden vonden dat Ajax minimaal één doelpunt had moeten maken in het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk (1-0 verlies).

"Ik sta hier zeker met een rotgevoel, omdat we niet gewonnen hebben, maar het kan natuurlijk nog wel gewoon", begon Schöne tegenover de NOS. De Deen ziet zeker nog kansen de volgende ronde te bereiken, maar de 'echte kansen' moeten er dan wel in. "De kansen die je krijgt, en dat waren niet de minsten, moet je in dit soort Europese uitwedstrijden maken."

Ook Viergever noemt het belang van een uitdoelpunt. "Die 1-0 is natuurlijk wel een vervelende uitslag, zeker omdat we wél de kansen hebben gehad om een goal te maken. De opdracht is duidelijk: twee keer scoren en de nul houden." De verdediger is niet onder de indruk van Dnipro. "Nee, we wisten hoe ze zouden spelen en dat ze vaak de lange ballen zouden hanteren. Met corners en vrije trappen blijven ze natuurlijk wel gevaarlijk. We hebben het verder wel aardig gedaan, maar hadden zeker een goal moeten maken. Nu moeten we er in een vol huis opvliegen."

Ondanks de drie schorsingen die Dnipro heeft opgelopen, verwacht Schöne een loodzware return. "Dnipro komt niet naar Amsterdam om mooi te voetballen. Ze zullen met elf man op de eigen helft gaan staan en de lange bal spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner