20.03.2015 10:44

Ajacied: "Zulke fans moeten zich schamen"

Ajax-speler Nicolai Boilesen (l.) onderschept de bal van Dnipro Dnipropetrovsk-speler Valeriy Fedorchuk (r.). (19-03-2015)
Ajax-speler Nicolai Boilesen (l.) onderschept de bal van Dnipro Dnipropetrovsk-speler Valeriy Fedorchuk (r.). (19-03-2015)

Davy Klaassen is niet te spreken over een deel van de supporters van Ajax. De middenvelder kan het niet verkroppen dat de Amsterdamse fans zich tegen zijn teamgenoot Nicolai Boilesen keren.

Boilesen is absoluut geen publiekslieveling in de hoofdstad. Tijdens de achtste finale van de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk werd de aanvoerder van Ajax regelmatig uitgefloten. Toen trainer Frank de Boer de Deen naar de kant haalde was er een sarcastisch applaus.

"Fans die zulke dingen doen, moeten zich schamen. Dat doe je niet bij je eigen spelers", zegt Klaassen tegen De Telegraaf. Er wordt niet al te veel naar Klaassen geluisterd, want na de wedstrijd werd Boilesen al aangeboden op Marktplaats. Ajax werd ondanks de 2-1 zege uitgeschakeld door Dnjepr, omdat het in Oekraïne 1-0 was geworden.

Sowieso hebben de supporters van de regerend landskampioen een aparte verhouding met de linksback. Eerder konden Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain) en Daley Blind (Manchester United) ook niet veel goed doen.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner