25.03.2015 14:48

Duitser fluit kwalificatieduel Nederlands elftal

Het Nederlands elftal krijgt zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije te maken met de Duitse topscheidsrechter Dr. Felix Brych. De Europese voetbalbond UEFA heeft woensdag de 39-jarige arbiter uit München, die vorig jaar de finale van de Europa League leidde, aangesteld voor het duel in de Amsterdam ArenA.

Brych floot eerder drie keer een oefeninterland van Oranje, al die wedstrijden won het Nederlands elftal. Met de Duitser als leidsman won de nationale ploeg in 2008 van Wales (2-0), drie jaar later van Oostenrijk (3-1) en in 2012 op Wembley van Engeland (2-3). Vooralsnog heeft het Nederlands elftal dus een honderd procent score wanneer Brych als scheidsrechter fungeert.

Brych floot dit seizoen tot dusver veertien duels in de Bundesliga. Eén keer gaf hij direct rood, terwijl hij ook vijf keer een speler met twee keer geel van het veld stuurde. Daarnaast floot Brych vier duels in de Champions League. Onlangs mocht hij bijvoorbeeld Manchester City - FC Barcelona in goede banen leiden. 

Voetbal.com/ANP

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner