25.03.2015 21:26

Promes is geen Robben: "Hij is onvervangbaar"

De grote afwezige bij het Nederlands elftal voor de interlands tegen Turkije en Spanje (oefenduel) is Arjen Robben. Daardoor ontstaat er een vacature op de vleugelpositie. Quincy Promes kan die invullen, maar benadrukt dat hij geen Robben is.

Met Bas Dost en Klaas-Jan Huntelaar in de gelederen zal Guus Hiddink op zoek gaan naar een echte buitenspeler. Naast Memphis Depay zitten ook Luciano Narsingh en Quincy Promes in de selectie. De laatste twee namen strijden om de plek van de weggevallen Arjen Robben (buikspierblessure). 

Of het Narsingh wordt of Promes, Robben wordt gemist. "Robben is onvervangbaar voor deze ploeg, een heel belangrijke schakel. Dat is een groot gemis", zegt Promes tegen de NOS. De 23-jarige speler gaat er vanuit dat Luciano Narsingh de voorkeur krijgt. De PSV'er zat direct bij de definitieve selectie. Promes werd pas opgeroepen nadat bekend werd dat Arjen Robben geblesseerd was.

Zijn oproep is een logisch gevolg van zijn recente vorm. Bij Spartak Moskou scoorde hij twee keer in drie wedstrijden. "Het gaat lekker, ik ben clubtopscorer nu. Ik start vanaf rechts en krijg van daaruit m'n vrijheid. Momenteel gaat het goed. Ik ben fit en in vorm", aldus Promes. "Voor m'n ontwikkeling is het een heel goede competitie om in te spelen. Fysiek en tactisch gaat het een stapje harder. Er lopen veel oudere spelers met meer ervaring, die zijn net wat verder dan de meeste spelers in de Eredivisie."

Zaterdag speelt Oranje het EK-kwalificatieduel tegen Turkije. Dan zal blijken wie de vacature van rechtsbuiten zal invullen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner