26.03.2015 08:38

Turkije zonder Toprak door 'pistoolaffaire'

Turkije mist zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje naast de geschorste aanvoerder Arda Turan ook Ömer Toprak. De 25-jarige verdediger van Bayer Leverkusen werd weliswaar opgeroepen door bondscoach Fatih Terim, maar sloeg die uitnodiging af.

Toprak heeft geen zin om voor de nationale ploeg te spelen zolang Gökhan Töre daar ook in zit. Reden daarvoor is een hoog opgelopen affaire eind 2013 na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal.

Toprak zou toen in het spelershotel samen met Hakan Çalhanoglu met een pistool zijn bedreigd door Töre en diens vrienden. Terim probeerde de affaire stil te houden, maar vorig jaar kwam de bizarre ruzie binnen de Turkse ploeg alsnog naar buiten. Çalhanoglu speelt weer 'gewoon' met Töre in het nationale elftal, maar clubgenoot Toprak weigert dat nog steeds, ook na een verzoeningspoging met Terim.

Doelman Volkan Demirel is eveneens niet meer beschikbaar, nadat hij eind vorig jaar tijdens de warming-up voor het duel met Kazachstan werd beledigd door Turkse fans. De kwade Demirel trok zijn handschoenen uit en stopte per direct als international.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner