31.03.2015 14:15

Update: Knieblessure van Vytas niet ernstig

Colin Kâzim-Richards (l.) van Feyenoord is SC Cambuur-verdediger Vytautas Andriuškevičius te snel af. (08-02-2015)
Colin Kâzim-Richards (l.) van Feyenoord is SC Cambuur-verdediger Vytautas Andriuškevičius te snel af. (08-02-2015)

Waar de topclubs in Nederland minimaal vier spelers afstaan aan de nationale elftallen, hoeft SC Cambuur maar één speler te missen. Vytautas Andriuškevičius is met Litouwen op pad voor interlands, maar de verdediger raakte tegen Engeland geblesseerd.

Tien minuten voor tijd ging het mis op Wembley. De verdediger, die vanwege zijn lange achternaam vaak Vytas wordt genoemd in Nederland, botste hard met Raheem Sterling, die na een actie de bal te ver voor zich uitspeelde. De Litouwer wilde de bal blokken, maar kwam vervolgens hard in aanraking met de aanvaller van Liverpool, die ook voor de bal ging. Vytas moest met de brancard van het veld worden gedragen met op een eerste oog, ernstige knieblessure.

Op het moment van de blessure stond Litouwen al met 4-0 achter tegen Engeland. Wayne Rooney opende de score in de eerste helft, waarna Danny Welbeck, Sterling en invaller Harry Kane, die zijn debuut maakte voor het nationale elftal, de score verder opbouwden. Het is nog onduidelijk hoe lang Vytas uit de roulatie ligt.

Update: 31-03-2015: 14:15:

De blessure die Vytautas Andriuškevičius, kortweg Vytas, heeft opgelopen tijdens de interlandperiode met Litouwen, lijkt mee te vallen. De verdediger moest met een brancard van het veld, maar zijn herstel duurt niet langer dan een paar weken.

Dit meldt SC Cambuur via de officiële kanalen. Vytas viel in de kwalificatiewedstrijd tegen Engeland uit met een op het eerste oog ernstige knieblessure. Gevreesd werd voor kruisbandschade, maar het lijkt er op dat de Litouwer zo'n twee à drie weken is uitgeschakeld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner