27.03.2015 22:46

Wonderlijk doelpunt Ibrahimovic redt Zweden

Zlatan Ibrahimovic heeft Zweden op koers gehouden voor een plek op het EK van volgend jaar in Frankrijk. De Zweedse vedette maakte vrijdag op bezoek bij Moldavië beide doelpunten: 0-2.

Zoals bijna gebruikelijk tekende Ibrahimovic weer voor een wonderlijke treffer. Hij kreeg de bal vlak na rust per ongeluk tegen het hoofd geschoten door de Moldavische doelman en kopte de bal vanaf de punt van het strafschopgebied, al dan niet bewust, in het lege doel. In de slotfase besliste de spits het duel met een rake strafschop.

Met negen punten uit vijf wedstrijden staat Zweden op de tweede plaats in groep G, vier punten achter Oostenrijk. De koploper was in Vaduz veel te sterk voor Liechtenstein: 0-5. Marc Janko en Marko Arnautovic (beiden ex-Twente) hadden een aandeel in de Oostenrijkse productie. David Alaba miste een strafschop, maar maakte die misser daarna goed door na rust alsnog te scoren.