27.03.2015 22:49

Spanje schudt Oekraïne nipt van zich af

Spanje heeft vrijdag in de EK-kwalificatie een concurrent afgeschud. De Europees kampioen was in Sevilla met 1-0 te sterk voor Oekraïne en nestelde zich daarmee stevig op de tweede plaats in groep C, met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Koploper Slowakije boekte zijn vijfde zege, in Zilina tegen Luxemburg (3-0).

Alvaro Morata was de gevierde man bij de Spanjaarden. De aanvaller van Juventus, die een kans in de basis kreeg omdat Diego Costa geblesseerd is, maakte na 27 minuten met een lobje over de Oekraïense doelman het enige doelpunt. Spanje ontsnapte in de tweede helft aan de gelijkmaker. De ploeg van bondscoach Vicente Del Bosque speelt dinsdag in Amsterdam een oefeninterland tegen het Nederlands elftal.

Slowakije, dat in oktober voor een stunt zorgde door Spanje te verslaan, dankte de overwinning op Luxemburg aan doelpunten van Adam Nemec, Vladimir Weiss en Peter Pekarik.