28.03.2015 16:40

Spanje blij met Morata: "Hij is de toekomst"

Eén doelpunt van Morata was voldoende voor Spanje om een minimale zege te boeken op Oekraïne in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap in 2016. De spits van Juventus kon op bedankjes rekenen van zijn landgenoten.

"Hij is de toekomst van het Spaanse voetbal. Hij doet het erg goed in Italië en we hebben hem net al allemaal gefeliciteerd met zijn goal", vertelt Santi Cazorla, speler van Arsenal, na de wedstrijd in de Spaanse media. De spits van Spanje schoot na een half uur spelen de enige treffer op het scorebord.

Morata maakte aan het begin van het huidige seizoen de overstap van Real Madrid naar Juventus. In de Serie A wist hij in twintig wedstrijden zeven keer te scoren. In de Spaanse competitie was de spits tien keer trefzeker in een kleine veertig wedstrijden.

Door de overwinning blijft Spanje in het spoor van Slowakije, dat in de groep nog ongeslagen is na vijf wedstrijden. Spanje verloor één wedstrijd, waardoor het tweede staat met twaalf punten. De nummers één en twee van de groep gaan rechtstreeks naar het EK in Frankrijk, terwijl de nummer drie nog een poging mag wagen via de play-offs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner