29.03.2015 13:47

Onrust bij Italiaanse nationale ploeg houdt aan

De onrust bij de nationale Italiaanse ploeg blijft ook na het gelijkspel tegen Bulgarije (2-2) aanhouden. Bondscoach Antonio Conte overweegt  om op te stappen en er is discussie over spelers met een dubbel paspoort.

De verontwaardiging in Italië was groot nadat Juventus-speler Claudio Marchisio tijdens een training van de nationale ploeg geblesseerd raakte, vooral bij de supporters van de club uit Turijn. Die gingen zelfs zo ver dat zij Conte, die Juventus drie jaar op rij naar de landstitel loodste, met de dood bedreigden.

Voetbal International citeert de bondscoach op de persconferentie na afloop van het treffen met Bulgarije. "Ik kan sommige dingen niet voorbij laten gaan alsof het niet gebeurd is, want het heeft me veel pijn gedaan. Dit soort achterbakse opmerkingen kan ik niet ongemerkt laten passeren. Ik heb het geheugen van een olifant", aldus Conte.

Ook is er in Italië het nodige te doen rondom de spelers van de nationale ploeg die in het bezit zijn van twee paspoorten, de zogenoemde oriundi. Roberto Mancini, trainer van Inter, vindt dat dergelijke spelers niet meer voor Italië hoeven uit te komen. Hij is in Italië niet de enige die er zo over denkt, aldus Voetbal International.

Juist debutant Éder, één van de spelers in de ploeg met een dubbel paspoort, maakte in de slotfase de belangrijke 2-2 tegen Bulgarije. Na afloop reageerde hij op de uitlatingen van Mancini: "'Het was schandalig wat Mancini gezegd heeft, maar ik weet dat veel mensen wél graag oriundi in de nationale ploeg zien. De trainer heeft vertrouwen in me en het is fantastisch dat ik in dit mooie shirt heb kunnen scoren bij mijn debuut."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner